Compartim les vacances de Nadal amb els companys


                                                                                                          9 i 10 de Gener de 2017


     

       Després de les vacances de Nadal, toca tornar al Taller! i en l'activitat de Comunicació i Emoció compartim les nostres vacances de Nadal amb la resta de companys mitjançant un cabdell de llana: a mode d'exemple l'educadora els explica als nois el més destacat de les seves vacances, i en acabat es queda el principi del cabdell de llana, llençant-lo a qualsevol dels nois, oferint d'aquesta manera el torn de paraula al noi que el rep. Poc a poc, es va teixint sobre la taula una xarxa de llana a mida que els nois van explicant les seves experiències i llençant-se entre ells el cabdell.
       Amb quins familiars han passat els dies senyalats, quins regals han rebut aquestes festes, quins àpats han menjat, quines sortides han realitzat... són exemples de les vivències que han volgut compartir.





          En aquest grup el Luís ens comunica, molt alegrement, que ha passat les festes amb el pare i la mare, i que ha rebut com a regals de Nadal unes bambes i un jersei, que porta ficat. El Josep, tant content com sempre, explica que va anar a veure la cavalcada de reis i que es va emocionar moltíssim! alhora que li va impactar la quantitat de gent que hi va trobar. La Marta explica que ha passat les festes amb la seva germana i cunyat, i que per cap d'any es van juntar amb uns coneguts i ho van passar molt bé. Poc a Poc, tots van dient la seva: la Maite, el Nando, el Joan, la Margarita i el Xavi,  fins a arribar a l'últim noi. En aquest moment es va recollint la llana, desfent aquesta xarxa que s'havia anat teixint, i cada cop que es recull la llana d'un company, la resta ha d'intentar recordar el que aquest ens havia explicat anteriorment. 






      En aquest grup el Juan Carlos Martínez ens explica que el que destaca de les vacances de Nadal és el lot que ha rebut del taller, perque li encanta el turró!. La Manuela ens explica que s'ha reunit amb molts familiars i els veins pels dies senyalats, que el primer de gener vam anar a acompanyar a la neboda a l'aeroport i van celebrar el seu sant el següent diumenge. La Montse està molt contenta per haver rebut com a regal una tablet!, un jersei i uns caramels. El Jaume, la Lluïsa, la Gemma i el Juan Carlos de la Fuente van destacant també el més important de les seves vacances. Per finalitzar van fent memòria i explicant allò que el company havia explicat i ara se li va recollint la llana.

     Un exercici en el que a part d'expressar i compartir experiències pròpies amb els companys, han de prestar atenció els uns als altres, per després explicar allò que els hi havien expressat, respectant els torns de paraula i utilitzant un espai per comunicar allò que volen i destaquen de les seves vacances de Nadal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com ens sentim?

Reconeixement facial de l'expressió emocional

Repassant les emocions bàsiques!