Estrenem sala i parlem dels hàbits d'higiene

                                                                                                             
                                                                                             
                                                                                                  18 i 19 de Setembre de 2017




HÀBITS D'HIGIENE


  
           Aquesta setmana estrenem sala al Taller el XOP per portar a terme  l’activitat d’emoció i comunicació, entre d’altres. Els nois del SOI, seguint les indicacions i ajuda  dels seus educadors Marc Pere i Anna Domingo, s’han encarregat de posar a punt el que abans era l’habitació dels armariets, on els nois deixaven les seves pertinences, i ara és la nova sala polivalent: pintant les parets, una d’elles amb pintura pissarra per poder-hi escriure i dibuixar, i moblant-la amb dues taules i un banc que han arreglat.

El tema que ens ocuparà en l’activitat d’avui serà el dels hàbits d’higiene. Primerament pregunto als nois pel terme “hàbits d’higiene” i entre tots tractem d’explicar de què és tracta. Tot seguit per parelles i grups de 3 persones, els hi facilito un total de 4 puzzles a fer, cada puzzle té la il·lustració d’una acció d’un hàbit d’higiene: dutxar-se, rentar-se les mans, pentinar-se i rentar-se les dents, i cada grup n’haurà de fer un. Un cop ja han acabat totes les parelles o grups de 3 en fer el seu puzzle, els nois van comentant el puzzle que els hi ha tocat fer i comentant cada quan realitzen aquell hàbit d’higiene i els que contenen en els puzles dels altres companys.
En acabat, els hi pregunto perquè és important tenir bons hàbits d’higiene, i així és com comencem a parlar de la importància de rentar-se les mans cada cop que les tenim brutes per evitar agafar infeccions al tocar-nos posteriorment possibles ferides, embrutar el que agafem o senzillament per la necessitar de treballar o fer qualsevol cosa amb les mans netes. La importància també, d’anar net, ja no sol per la comoditat i benestar que proporciona a un mateix, sino també als que tenim al costat. És més agradable interaccionar amb un company que veiem que porta roba neta, fa bona olor, esta pentinat i net, que no pas amb aquell que per algun motiu o d’altre no ha tingut suficientment cura de la seva higiene personal. Finalment parlem dels hàbits d’higiene que realitzem al taller EL XOP, com són rentar-se les mans abans d’esmorzar i dinar,  les dents en acabat de dinar, i les dutxes que es fan al gimnàs, aquells nois que fan les activitats de gimnàstica i piscina.

                                                                




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com ens sentim?

Reconeixement facial de l'expressió emocional

Repassant les emocions bàsiques!